Hygiëne

Matras dat helpt tegen huisstofmijt

Handen voelen schoon matras

Vaak verkouden opgestaan? Dat zou wel eens kunnen liggen aan de huisstofmijt. Het is daarom nuttig om je even in te lezen over wat precies de oorzaak is van deze mijt. Maar nog belangrijker, wat is de oplossing om altijd weer fris en fruitig het bed uit te komen? Die oplossing vindt je hieronder!

Wat is huisstofmijt? 

Huisstofmijt zijn kleine mijten die kunnen leven in een onhygiënische en stoffige (vandaar de naam) omgeving. Ze zijn niet zichtbaar met het blote oog, wat er dus voor zorgt dat vele mensen er nog nooit over na hebben gedacht. Matrassen trekken jaarlijks veel stof en vocht aan en zijn dus de ideale omgeving voor de huisstofmijten om in te gaan leven. Vele mensen lopen rond met een gradatie van huisstofmijt allergie en zullen hierdoor langdurig kampen met klachten zoals verkoudheid, benauwd voelen, jeuk in de neus en ogen, en het ophoesten van slijm.

Hoe vermijd ik de mijt? 

Het antwoord is eenvoudig: kies het juiste matras. Misschien ben je bekend met termen zoals 'anti-allergeen' of 'anti-huisstofmijt matras'. Aangezien huisstofmijt niet zichtbaar is met het blote oog, is het voor matras producenten makkelijk om te beweren dat hun matras anti-huisstofmijt of anti-allergeen is. Bij Ubed weten we echter dat een matras twee hele belangrijke eigenschappen moet hebben om huisstofmijt daadwerkelijk tegen te gaan: optimale ventilatie en de mogelijkheid om het matras volledig schoon te maken zijn.

Ventilatie

De huisstofmijt vindt het heerlijk om in vochtige en warme plekken te leven. Een goed ventilerend matras zorgt ervoor dat alle materialen lekker koel blijven. Daarnaast hebben ventilerende matrassen ook nog eens uitstekende vochtregulatie, daarom transpireer je veel minder en verdwijnt het ook veel sneller. Zo trekt het matras veel minder viezigheid aan en zal het moeilijker zijn voor huisstofmijten om te overleven en zich te vermenigvuldigen. 

Hygiëne 

Een matras wat volledig reinigbaar is ideaal om de huisstofmijten buiten het matras te laten. Huisstofmijten zitten namelijk niet alleen in de matrashoes, maar leven ook in de binnenkant van het matras. Denk dus niet alleen aan het wassen van de matrashoes op 60 graden, maar ook het wassen en stofzuigen van de toplagen en kernen van het matras. Zo verleng je niet alleen de levensduur van het matras, maar je slaapt ook nog eens veel frisser en hygiënischer! Het gaat dus nog veel verder dan alleen een anti allergie matrashoes. Nu horen wij jullie al denken: bestaan er wel zulke matrassen? Absoluut! Ubed heeft de UBED C-100 en M-100 ontwikkeld, de eerste écht ventilerende matrassen die bovendien volledig schoon te maken zijn dankzij hun modulaire opbouw:

  • Matrashoes wassen op 60 graden, 
  • 3D toplagen afspoelen onder de douche
  • Gemakkelijk de pocketvering en viltbodem stofzuigen

En oh ja, ze liggen ook nog eens heerlijk!

 

Volgende lezen

Zijslaper zit op rand matras