Temperatuur

Koel matras

Koel matras - Ubed

Waarom zou je kiezen voor een verkoelend matras?

Als je het snel warm hebt in bed dan helpt een verkoelend matras bij het in slaap vallen en diep doorslapen. Bovendien is het een oplossing voor de gevolgen van een te warme slaaptemperatuur gedurende de nacht, zoals onregelmatig wakker worden en transpireren. Wat de belangrijkste eigenschap is van een écht koel matras? Goede ventilatie.

Een matrassoort kiezen die zorgt voor voldoende ventilatie

Als je het warm hebt in de nacht, betekent het dat je lichaam graag warmte wilt afgeven, maar dat er geen ruimte voor is. Dit is een bekend probleem, aangezien de meeste matrassen met materialen gemaakt worden die een dichte celstructuur hebben. Je kunt bijvoorbeeld denken aan matrassen die schuim of latex bevatten, deze materialen werken eerder isolerend dan ventilerend.

Een pocketvering matras daarentegen, heeft van zichzelf al meer ruimte om lucht door te laten. Om je matras echter écht verkoelend aan te laten voelen, gebruiken we bij Ubed voor de vulling enkel polyester met een open 3D structuur. Dit materiaal komt je misschien minder bekend voor, maar omdat het materiaal zo open is laat het makkelijk lucht en vocht door. Daarbij heeft het een lange levensduur en is het 100% recyclebaar.

De voordelen van een koel matras

  • Omdat je een fijne temperatuur ervaart voor én tijdens het slapen, slaap je dieper en beter
  • Een ventilerend en koel matras is de oplossing voor als je transpireert gedurende de nacht
  • Een koel matras heeft een goede vochtregulatie, zo trekt het vocht niet in het matras en blijft je matras heerlijk fris

Zo houd jij je slaapkamer en matras zo koel mogelijk

Een koel matras is een goed startpunt, maar er is meer dat je kunt doen om het niet te warm te krijgen gedurende de nacht. Zo kun je overstappen naar linnen beddengoed. Probeer een linnen dekbedovertrek te combineren met een linnen hoeslaken. Linnen is namelijk van nature een stof dat ook zeer goed ademt. Het werkt dus optimaal in samenwerking met een verkoelend matras. Wat je nog meer in je slaapkamer kunt doen? De gordijnen sluiten, een raam open laten of een ventilator aanzetten.

Een koel matras kopen bij Ubed

Zowel de UBED M-300 als de UBED M-500 zijn matrassen met een ongekende ventilate. Dit komt niet alleen door de pocketvering kern, maar ook door het gebruik van enkel polyester lagen met een open 3D structuur. Van schuim is er dus totaal geen sprake. Dit zorgt voor een matras dat zowel een verkoelende als vochtregulerende werking heeft. Waardoor je ook nog eens de kans op huisstofmijt en bacteriën voorkomt. Zo word je iedere dag fris en energiek wakker!

Volgende lezen

Luchtdoorlatend matras voor je baby - Ubed
Hard of zacht matras - Ubed