Hard matras

Wanneer je al meerdere matrassen hebt gehad of af en toe op vakanties op andere bedden hebt geslapen, krijg je steeds een beter beeld wat voor matras hardheid jouw voorkeur heeft. Sommige mensen zijn daar dan ook heel duidelijk in 'ik houd van een stevig matras'. Voor andere mensen is het een stuk moeilijker om te kiezen. De combinatie zit hem in je eigen wens naar bepaald comfort, de ondersteuning die je lichaam nodig heeft en eventuele lichamelijke klachten. Wij helpen je verder!

Bekijk alle harde matrassen

Wanneer kies je voor een hard matras?

Het kiezen van een steviger matras hangt af van meerdere factoren. We zetten ze hier voor je op een rijtje:

  • Combinatie gewicht en lengte: het gaat altijd om de verhouding van je gewicht en lengte. Iemand van 80 kilo en 2 meter lang heeft een minder stevig matras nodig dan iemand met hetzelfde gewicht die bijvoorbeeld 30 centimeter kleiner is. Vul de gegevens in op onze matrassenpagina en kijk wat wij adviseren.

  • Slaaphouding: zijslapers zijn in de algemene gevallen gebaat bij een zacht tot medium matras, rugslapers een medium tot stevig matras en buikslapers een stevig matras.

  • Eventuele fysieke klachten: heb je al last van bijvoorbeeld je gewrichten, schouders of heupen? Dan kan het zijn dat een harder matras je helemaal niet goed zal doen. Neem in dit geval zeker contact met ons op voor persoonlijk advies!

  • Eigen voorkeur: je moet het matras natuurlijk wel lekker vinden liggen! Weet je dus dat je niet van harde matrassen houdt? Kies dan eerder voor een medium variant.
man opent hard matras

Wat zijn de voordelen van een hard matras?

Biedt stevige ondersteuning

Wanneer de combinatie van je gewicht, lengte en slaaphouding aangeeft dat je beter een stevige variant kan kiezen én je de voorkeur geeft aan hardere matrassen, dan is dit de beste optie.

Optimaal voor buikslapers

Wanneer je op je buik slaapt, heb je stevigere ondersteuning nodig om te voorkomen dat je te ver in het matras zakt en je rug 'krom' trekt. Vind je toch zachter fijner? Kies dan voor de medium variant.

Kan helpen bij lage rugpijn

Wanneer je op een zacht of medium matras slaapt en last krijgt van lage rugpijn, kan een harder matras de uitkomst bieden. Het zorgt er namelijk voor dat je minder met je heupen wegzakt in het matras en je rug beter gecorrigeerd wordt.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen rondom harde matrassen. Meer weten? Kom dan in contact met ons!

Liever je vraag versturen?We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!
Kom in contact!

Meer advies over onze matrassen

DuurzaamheidHoe lang gaat een matras mee? - Ubed

Hoe lang gaat een matras mee?

Voordat je een matras gaat kopen, vraag je je natuurlijk af hoe lang die meegaat. Heel begrijpelijk, de levensduur van een matras hangt in ieder geval af van vele factoren. Naast de manier waarop e...

HardheidHard of zacht matras - Ubed

Hard of zacht matras

Hoe kies je jouw perfecte matras? Wanneer je een nachtje niet op je eigen matras slaapt heb je al snel door of je het matras te hard of te zacht vindt. Iedereen heeft namelijk wel een persoonlijke...

TemperatuurKoel matras - Ubed

Koel matras

Waarom zou je kiezen voor een verkoelend matras? Als je het snel warm hebt in bed dan helpt een verkoelend matras bij het in slaap vallen en diep doorslapen. Bovendien is het een oplossing voor de...