Hard matras

Wanneer je al meerdere matrassen hebt gehad of af en toe op vakanties op andere bedden hebt geslapen, krijg je steeds een beter beeld wat voor matras hardheid jouw voorkeur heeft. Sommige mensen zijn daar dan ook heel duidelijk in 'ik houd van een stevig matras' voor andere mensen is het een stuk moeilijker om te kiezen. De combinatie zit hem in je eigen wens naar bepaald comfort, de ondersteuning die je lichaam nodig heeft en eventuele lichamelijke klachten. Wij helpen je verder!

Bekijk alle harde matrassen
Twee mensen op een hard matras

Wanneer kiezen voor een hard matras?

Het kiezen van een steviger matras hangt af van meerdere factoren. We zetten ze hier voor je op een rijtje:

  • Combinatie gewicht en lengte: het gaat altijd om de verhouding van je gewicht en lengte. Iemand van 80 kilo en 2 meter lang heeft een minder stevig matras nodig dan iemand met hetzelfde gewicht die bijvoorbeeld 30 centimeter kleiner is. Vul de gegevens in op onze matrassenpagina en kijk wat wij adviseren.

  • Slaaphouding: zijslapers zijn in de algemene gevallen gebaat bij een zacht tot medium matras, rugslapers een medium tot stevig matras en buikslapers een stevig matras.

  • Eventuele fysieke klachten: heb je al last van bijvoorbeeld je gewrichten, schouders of heupen? Dan kan het zijn dat een harder matras je helemaal niet goed zal doen. Neem in dit geval zeker contact met ons op voor persoonlijk advies!

  • Eigen voorkeur: je moet het matras natuurlijk wel lekker vinden liggen! Weet je dus dat je niet van harde matrassen houdt? Kies dan eerder voor een medium variant.

Wat zijn de voordelen van een hard matras?

Biedt stevige ondersteuning

Wanneer de combinatie van je gewicht, lengte en slaaphouding aangeeft dat je beter een stevige variant kan kiezen én je de voorkeur geeft aan hardere matrassen, dan is dit de beste optie.

Optimaal voor buikslapers

Wanneer je op je buik slaapt, heb je stevigere ondersteuning nodig om te voorkomen dat je te ver in het matras zakt en je rug 'krom' trekt. Vind je toch zachter fijner? Kies dan voor de medium variant.

Kan helpen bij lage rugpijn

Wanneer je op een zacht of medium matras slaapt en last krijgt van lage rugpijn, kan een harder matras de uitkomst bieden. Het zorgt er namelijk voor dat je minder met je heupen wegzakt in het matras en je rug beter gecorrigeerd wordt.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen rondom harde matrassen. Meer weten? Kom dan in contact met ons!

Meer advies over onze matrassen

HygiëneHanden voelen schoon matras

Matras dat helpt tegen huisstofmijt

Vaak verkouden opgestaan? Dat zou wel eens kunnen liggen aan de huisstofmijt. Het is daarom nuttig om je even in te lezen over wat precies de oorzaak is van deze mijt. Maar nog belangrijker, wat is...

SlaaphoudingZijslaper zit op rand matras

Matras voor zijslapers

75% van alle mensen zijn zijslapers. Dat is natuurlijk veel meer dan alle rug- en buikslapers, toch liggen niet alle zijslapers op het juiste matras. Maar wat is dan het beste matras voor zijslaper...

SlaaphoudingBuikslaper ligt op matras

Matras voor buikslapers

Buikslapen, de een is er dol op en de ander leert het liever af. Er wordt gezegd dat het gepaard kan gaan met fysieke klachten, maar ligt dat echt alleen aan de slaaphouding? Wij geven je de noodza...