Over Ubed

Het wie, waarom en hoe we impact maken in de matrassenindustrie.

Problemen in de industrie

De matrassenindustrie is en blijft enorm vervuilend. In Nederland alleen al belandden zo'n 1.6 miljoen matrassen op straat.

Naast dat er weinig moeite werd gedaan om matrassen een tweede leven te geven, was het volgens Frans de la Haye vooral een gevolg van de matrassen zelf.

Zo hebben vrijwel alle matrassen een gebrek aan ventilatie en hygiëne, een korte levensduur en zijn ze slecht te recyclen.

Naar de tekentafel

Het was tijd voor een frisse blik. Beginnend bij de basis: het materiaal. Een matras zonder schuim was een vereiste. Let er maar eens op, vrijwel ieder matras gebruikt schuim.

Schuim is echter vatbaar voor kuilvorming, neemt gemakkelijk vocht en warmte op en is slechts te downcyclen.

Na vele tests met verschillende materialen stuitte we op 3D polyester. Dit materiaal is veerkrachtig, heeft een uitstekende vocht- en luchtdoorlaatbaarheid en is 100% te recyclen.

Verbetering op verbetering

Ruim 2 jaar lang hebben we in Duitsland getest op ventilatie, ondersteuning en levensduur met verschillende soorten materiaalcombinaties.

Na het verwerken van de laatste feedback van een groep aan testslapers wisten we het zeker.

In 2022 kwam daarmee ons eerste matras op de markt, de UBED M-100.

Meer en meer impact

Sinds het op de markt brengen van ons matras hebben we al meerdere mijlpalen bereikt, om ze kort even samen te vatten:

  • Een tweede matrassenmodel op de markt gebracht
  • Publicaties in onder andere de Ondernemer, het Parool, MtSprout en de Volkskrant
  • Publiekslieveling geworden van de VtWonen beurs 2023
  • Een groene invulling gegeven aan Black Friday

Frans de la Haye

Is oprichter en als industrieel ontwerper op het gebied van bedden en slapen vooral bekend van het nog steeds succesvolle Auronde Programma.

Wouter Simons

Heeft de dagelijkse leiding en coördinatie in handen. Week in week uit werkt hij aan het perfectioneren van de producten en services.

Eduard Zanen

Is mede-oprichter van Ubed en ondersteunt op dagelijkse basis projecten die met behulp van innovatieve oplossingen de belasting op het milieu verminderen.

Deze dromen willen we werkelijkheid maken

Beter slapen

Deze combinatie van persoonlijk comfort en optimale ventilatie vind je nergens anders terug. Ervaar wat het doet voor je nachtrust.

Energiek opstaan

Een koel en hygiënisch matras in de nacht zorgt ervoor dat jij ook fris opstaat de volgende ochtend. Geniet weer van opstaan.

Bewust leven

Een modulaire opbouw met verwisselbare onderdelen heeft voordelen voor jou en voor het milieu. Bewust kiezen betekent beter en langer slapen.

Enthousiast over Ubed?

Bekijk onze matrassen