Zacht matras

Wanneer je vaker op verschillende matrassen hebt gelegen en weet dat je enthousiast wordt van zo'n matras waar je heerlijk in wegzakt, dan ben je hoogstwaarschijnlijk fan van een zacht matras. Vaak zit dit hem in een stukje ervaring; de manier hoe het matras je lichaam omsluit. Maar is een zacht matras dan ook direct het perfecte matras voor jou? Dat niet, de juiste keuze hangt af van je wens naar bepaald comfort, de benodigde ondersteuning en eventuele fysieke klachten. Wij helpen je op weg!

Bekijk alle zachte matrassen
Handen op een zacht matras

Wanneer kies je voor een zacht matras?

Als je nog twijfelt tussen een hard of een zacht matras, kijk dan vooral naar de volgende factoren:

  • Combinatie gewicht en lengte: hier zijn de verhoudingen van belang, wanneer je beide hetzelfde gewicht hebt maar de ene persoon is een stuk langer, dan kan die persoon in de meeste gevallen beter op een zachter matras liggen. Aangezien er in mindere mate ondersteuning benodigd is. Vul je gegevens in op onze productpagina en kijk wat wij adviseren.

  • Slaaphouding: zijslapers kunnen in de meeste gevallen beter slapen op een zacht tot medium matras. Buikslapers hebben een stevigere ondersteuning nodig. Rugslapers kunnen het best voor een medium of hard matras kiezen.

  • Eventuele fysieke klachten: aangezien een zachter matras druk makkelijker verlicht en goed kan zijn voor de doorbloeding, wordt een zachter matras vaak aanbevolen bij fysieke klachten. Het is wel erg belangrijk dat een matras niet te zacht is, in dit geval kun je last krijgen van (lage) rugpijn, aangezien je te ver in het matras zakt in plaats van dat het matras je ondersteunt.

  • Comfortwens: een matras moet ook gewoon erg lekker liggen! Kloppen de bovenstaande factoren en vind je een zacht matras ook heerlijk liggen? Dan hebben we volgens mij een match!

Wat zijn de voordelen van een zacht matras?

Goede optie voor zijslapers

Wanneer je het vooral fijn vindt om op je zij te slapen, kan een zacht matras zeer geschikt zijn. Als het matras perfect zacht genoeg is krijgen schouders en heupen namelijk genoeg ruimte om in het matras te zakken waardoor je een natuurlijke lighouding krijgt en de druk wordt verlicht.

Kan gewrichtspijn verlichten

Een matras dat aan de zachtere kant is (niet te zacht!) heeft van nature een betere drukverdeling dan een een harder matras. Wel is het belangrijk dat je kijkt naar het materiaal in de matrassen. Zo gebruiken we bij Ubed 3D lagen en mini-pockets wat de druk optimaal verdeeld en verlicht.

Een unieke comfortbeleving

Misschien klinkt het logisch, maar een zachter matras geeft een hele andere ervaring dan een harder matras. Het matras dat je lichaam omsluit geeft een knus gevoel. Bovendien kun je rustiger slapen op een zacht matras, aangezien je lichaam beter kan doorbloeden.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen rondom zachte matrassen. Meer weten? Kom dan in contact met ons!

Meer advies over onze matrassen

DuurzaamheidHoe lang gaat een matras mee? - Ubed

Hoe lang gaat een matras mee?

Voordat je een matras gaat kopen, vraag je je natuurlijk af hoe lang die meegaat. Heel begrijpelijk, de levensduur van een matras hangt in ieder geval af van vele factoren. Naast de manier waarop e...

HardheidHard of zacht matras - Ubed

Hard of zacht matras

Hoe kies je jouw perfecte matras? Wanneer je een nachtje niet op je eigen matras slaapt heb je al snel door of je het matras te hard of te zacht vindt. Iedereen heeft namelijk wel een persoonlijke...

TemperatuurKoel matras - Ubed

Koel matras

Waarom zou je kiezen voor een verkoelend matras? Als je het snel warm hebt in bed dan helpt een verkoelend matras bij het in slaap vallen en diep doorslapen. Bovendien is het een oplossing voor de...