Pocketvering matras

Een matras met pocketveren is de juiste keuze als je op zoek bent naar goede ondersteuning én drukverdeling. Bovendien heeft pocketvering van zichzelf uitstekende ventilatie. Maar let op: een matras bestaat nooit alleen uit pocketveren, want er wordt altijd een toplaag van ander materiaal opgelegd. Hoe je het juiste matras kiest? Dat lees je hieronder!

Bekijk alle pocketvering matrassen

Hier moet je op letten bij een pocketvering matras

Het materiaal van de toplaag en de hoes: dit bepaalt uiteindelijk hoe ventilerend en comfortabel het matras is. Wanneer je kiest voor lagen van schuim of latex, zul je zien dat het matras in de nacht sneller warm wordt. Daarom gebruiken we bij Ubed polyester voor de toplaag en de hoes. Deze 3D Climate lagen zorgen voor uitstekende temperatuur- en vochtregulatie, zijn eenvoudig fris te houden en bieden persoonlijk comfort.

De aanwezigheid van comfortzones: je hebt pocketvering matrassen zonder zones, maar ook met 3, 5, 7 of soms zelfs 9 zones. Deze zones voor bijvoorbeeld je heupen, rug en schouders zorgen ervoor dat je bij je zwaardere delen makkelijker in het matras zakt, zo krijg je een natuurlijke houding wanneer je op het matras ligt. Bij Ubed bieden we 7-zone pocketvering matrassen aan, dit is het maximaal aantal zones wat je nodig hebt om voldoende ondersteunt te worden.

De kwaliteit van de veren: dit is moeilijker om na te gaan als klant, aangezien bedrijven hier niet direct over communiceren. Ga daarom gerust in gesprek met de verkoper of het nu on- of offline is. Bovendien wordt er vaak gepraat over de hoeveelheid veren, dit is echter minder van belang dan de de kwaliteit. De hoeveelheid wordt namelijk vaak gebruikt als een manier om bepaalde modellen aan te prijzen.

Wat zijn de voordelen van een pocketvering matras?

Juiste ondersteuning

Aangezien een pocketvering veerkrachtig is mag je over lange tijd goede ondersteuning verwachten. De minimale 'technische' levensduur van een matras met pocketveren is dan ook 10 jaar. Hierbij is het wel van belang dat je kiest voor een matras met 7-zones.

Optimale ventilatie

Zoals gezegd laat pocketvering gemakkelijk lucht en vocht door, dit is positief. Het is wel van belang dat je kiest voor een matras met een toplaag van ventilerend materiaal, zoals polyester.

Persoonlijk comfort

Het comfort van een matras verschilt aangezien toplagen van koudschuim, traagschuim, latex of polyester allemaal anders aanvoelen. Polyester combineert comfort en ventilatie optimaal en is bij ons beschikbaar in verschillende hardheden.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen rondom pocketvering matrassen. Meer weten? Kom dan in contact met ons!

Advies over pocketvering matrassen

MateriaalPocketvering of traagschuim matras? - Ubed

Pocketvering of traagschuim matras?

Zowel pocketvering als traagschuim zijn bewezen opties voor slapers die last hebben van fysieke klachten. Beide matrassooorten zijn uniek in hun ondersteuning, dus is het belangrijk om de voor- en ...

MateriaalPocketvering of koudschuim matras? - Ubed

Pocketvering of koudschuim matras?

Geloof ons, het is niet zomaar een besluit: ga je voor een pocketvering of een koudschuim matras? Er zit namelijk veel verschil tussen én je gaat er minimaal zo'n 8 jaar op liggen. Het is dus goed ...