Materiaal

Pocketvering of koudschuim matras?

Voelen aan een pocketvering matras

Bij het zoeken naar een nieuw matras stuit je al snel op vele technische termen die gebruikt wordenom de consument te overtuigen van je nieuwe aankoop. Elk soort matras heeft nou eenmaal z’n voordelen en nadelen. Wat beter? En wat zijn de voordelen en nadelen? We bespreken het hieronder!

Kiezen voor een pocketvering matras

Welk pocketvering matras is goed? 

Pocketvering matrassen zijn gekenmerkt door metalen veren die aan elkaar zitten met zakjes en dus los van elkaar kunnen bewegen. Een goed pocketvering matras wordt gekenmerkt door een 7-zone opbouw, waardoor sommige veren steviger zijn dan andere zodat de rugwervel ergonomisch recht ligt. Daarnaast is het ook belangrijk dat het matras van onder naar boven opgebouwd is zodat het de perfecte ondersteuning kan bieden. Een goed matras kan dus niet omgekeerd worden!

Pocketvering matras onhygiënisch?

De waarneming dat pocketvering matrassen onhygiënisch zijn, is een van de grotere misconcepties in de matrassenindustrie. Pocketvering matrassen zorgen namelijk voor minder transpiratie gedurende de nacht doordat ze ontzettend luchtdoorlatend en vochtregulerend zijn in vergelijking met andere matrassen. Daarnaast zijn modulaire matrassen die zonder lijm zijn opgebouwd volledig te reinigen door ze eenvoudig uit elkaar te halen. Schuim matrassen daarentegen isoleren en vangen dus veel vocht en stof op, wat dus veel lastiger schoon te houden is.

Kiezen voor een koudschuim matras

Is koudschuim koud? 

Een matras met pocketvering staat bekend om de uitstekende ventilatie die het biedt. In tegenstelling tot pocketvering brengt de term "koudschuim" wat verwarring op. De term “Koudschuim” is namelijk afgeleid van de productiemethode waarbij het materiaal in een niet verwarmde mal wordt gegoten. Ondanks dat het misschien klinkt alsof het matras lekker koel blijft in bijvoorbeeld warme periodes is dat helaas niet zo. Sterker nog, Polyurethaan schuim kan in warme periodes juist heel warm worden. 

Soorten koudschuim

Koudschuim matrassen komen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo zijn er matrassen die gebruik maken van zowel koudschuim als traagschuim. En zelfs koudschuim in combinatie met pocketvering. Kijk bij het aanschaffen van een matras dus altijd goed naar alle materialen die gebruikt worden zodat je weet waar je aan toe bent voor de komende jaren. Zo weet je zeker dat het matras bij jou past!

Voordelen en nadelen van koudschuim en pocketvering

We zetten de voordelen en nadelen van beide soorten matrassen even op een rijtje:


Voordelen koudschuim matras

Voordelen pocketvering matras

Hypoallergeen

Hypoallergeen

Goedkoop

Optimale ventilatie

Lange levensduur

Juiste ondersteuning (7-zones)

Hygiënisch 

 

Nadelen koudschuim matras

Nadelen pocketvering matras

Warme nachten in de zomer

Te zachte veren kunnen snel slijten

Vocht en stof trekt gemakkelijk in het schuim

   

Voelt minder zacht aan

  

Zwaar materiaal

   

 

Welk matras past het beste bij mij?

Ondanks dat iedereen eigen voorkeuren heeft. Zien wij vele voordelen in een pocketvering matras, met een vulling die het matras toelaat om voldoende te ventileren. Wij raden aan om te kiezen voor een modulair pocketvering matras met een comfortlaag van 3D polyester, zo laat je niets meer aan het toeval over. Zien over welke matrassen we het hebben? Bekijk onze UBED C-100 en UBED M-100!

Volgende lezen

Pocketvering matras opengeritst