Verhoog je slaapkwaliteit met een optimale slaaptemperatuur

Het is zomer, je ligt te woelen in je bed. Op de deken, onder de deken, je weet niet meer waar je naartoe moet. De conclusie: je schuimmatras is gewoon te warm. Niet alleen in de zomer, maar door het hele jaar heen. Gelukkig is er een alternatief.

36.2°C

'Koel' schuimmatras

Vrijwel iedereen slaapt op een te warm matras. Of het nu koudschuim, traagschuim of latex is. Boven de 35.5°C ontstaan er negatieve effecten die zicht uitten in minder diepe slaap, slechtere slaapkwaliteit en grotere kans op gebroken nachten.

34.6°C

Ubed 3D polyester matras

2°C koeler, maar niet té koel. Het lijkt misschien niet veel, maar het verschil in slaap bewijst het tegendeel. 34.6°C wordt door wetenschappelijk onderzoek aanbevolen. Slaap langer, dieper en verover je slaapkwaliteit terug.

Verhoogde slaapkwaliteit

Op een matras met onze temperatuur slaap je volgens wetenschappelijk onderzoek beter, dieper en met minder gebroken nachten.

Schonere huid en matras

Op een matras met de ideale temperatuur zweet je minder en blijft je huid én het matras zelf frisser. Stop allergieën en irritaties.

Langere levensduur

Een matras met betere ventilatie zorgt ervoor dat je matras kwalitatief goed blijft en langer meegaat.

Aanbevolen door wetenschappelijk onderzoek

"Het is cruciaal om de huidtemperatuur tijdens de slaap binnen 33,5-35,5°C te houden, omdat afwijkingen buiten dit bereik de slaap verstoren, de diepe slaap verminderen en de totale slaaptijd (TST) verkorten. Thermisch comfort gedurende de nacht is ook positief gecorreleerd met waargenomen slaapkwaliteit."

Moyen, N.E.; Ediger, T.R.; Taylor, K.M.; Hancock, E.G.; Holden, L.D.; Tracy, E.E.; Kay, P.H.; Irick, C.R.; Kotzen, K.J.; He, D.D.Bioengineering 2024, 11, 352.


Bevestigd door Ergonomie Institut München

Dat koeler slaper beter is, dat wisten we. Alleen dan moeten we wel kunnen bewijzen dat ons matras de positieve effecten op je slaap ook teweeg kan brengen. Dat is gelukt. Een Ubed matras met 3D polyester zit perfect tussen de 33,5-35,5°C.

Ervaringen van onze klanten