Schuim vs.
3D polyester

Latex schuim, PU-schuim, traagschuim. Schuim is schuim. Isolatiemateriaal. En daar moet je niet op willen slapen. Toch doet heel Nederland het. Omdat veel mensen niet beter weten. Maar schuim houdt al je vocht vast, ventileert slecht, slaapt te warm in ieder seizoen, heeft als alles meezit een levensduur van maximaal 10 jaar en is na gebruik niet te recyclen. Daarom produceert Ubed matrassen zónder schuim, maar mét 3D polyester. 

Met 34.6°C verbeter je jouw slaapkwaliteit

Door 3D polyester in plaats van schuim te gebruiken blijft een Ubed twee graden koeler in de nacht. Het lijkt misschien niet veel, maar het verschil in slaap zit in de kleine marges. De te hoge temperatuur van een schuimmatras zorgt namelijk voor gebroken nachten, minder diepe slaap en lagere slaapkwaliteit. 34.6°C is daarentegen de ideale slaaptemperatuur volgens wetenschappelijk onderzoek. Niet té koel, maar precies koel genoeg om je slaap te verbeteren.

Alles over temperatuur

Fris wakker worden, zonder huidirritaties of allergieën.

Per nacht verlies je zo'n halve liter aan vocht. Schuim houdt ervan. Dit is onhygiënisch, warm en niet goed voor je huid. Daarom gebruikt Ubed 3D polyester in zowel de hoes als de toplaag. Super ventilerend én gemakkelijk zelf te reinigen. De hoes was je, de toplaag spoel je uit onder de douche. En de binnenkant? Die kun je ook nog eens stofzuigen!

Alles over hygiëne

Niet op straat zetten, maar 5 jaar langer doorslapen

Waarom de schuimmatrassen het na zo'n 8 jaar opgeven? Een laag verliest kwaliteit door gebrek aan ondersteuning of hygiëne. Deze is vervolgens niet te vervangen. Bij Ubed zijn alle onderdelen los te vervangen voor een langere levensduur. Zo gaat je matras makkelijk 5 jaar langer mee. Daarna is die 99% circulair, alleen de rits zoeken we nog een oplossing voor.

Alles over circulariteit

En de ondersteuning en drukverdeling van een Ubed matras dan? Dat je goed ligt staat natuurlijk voorop. Met een eigen hardheid en keuze voor extra drukverlagende pockets hoef je je hier niet druk om te maken.

Alles over ondersteuning

Ervaringen van onze klanten