Kinderen

Luchtdoorlatend matras voor je baby

Luchtdoorlatend matras voor je baby - Ubed

Waarom matrasventilatie belangrijk is voor je baby

Een babymatras moet zeer goed lucht en vocht kunnen doorlaten, dit is namelijk één van de factoren voor een veilige en comfortabele slaapomgeving. Belangrijk om te weten dus, voordat je een keuze maakt voor een matrasje! Lees verder voor ons advies.

Wat zorgt ervoor dat een babymatras ademend is?

Babymatrassen worden gemaakt met diverse materialen, waarbij in de meeste gevallen gebruik wordt gemaakt van schuim. Voorbeelden hiervan zijn traagschuim en koudschuim, deze soorten kindermatrassen hebben weinig ventilerend vermogen en kunnen slechter vocht doorlaten.

Dat is één van de redenen dat we bij Ubed geen schuim gebruiken. Ons kindermatras bestaat namelijk 100% uit polyester met een open 3D structuur, wat bekend staat als zeer ademend materiaal. Dit betekent dat het babymatras optimaal ventileert. De luchtdoorlatendheid helpt bij het ademhalen en afgeven van warmte gedurende de nacht, een betere nachtrust voor jouw kindje.

De voordelen van een ademend babymatras

  • Omdat voor en tijdens het slapen makkelijker warmte afgeven kan worden, kan je kindje dieper en beter slapen
  • Ook al hoort je kindje vanaf de geboorte op zijn of haar rug te slapen, een ademend babymatras zorgt ervoor dat je kindje vrij kan ademen.
  • Een volledig doorademend matras betekent dat het matras geen schuim bevat, daardoor is het matras volledig en eenvoudig schoon te maken.

Betekent een luchtdoorlatend babymatras ook gelijk een schoon matras?

Een babymatras dat goed ventileert zorgt dus voor een betere nachtrust, maar daar blijft het niet bij. Want wanneer er geen schuim wordt gebruikt, blijft het vocht niet in het matras zitten, wat veel hygiënischer is. Hierdoor heb je bij een babymatras van enkel polyester met een open 3D structuur ook geen last van vlekvorming. Bovendien kun je met een kindermatras van Ubed de hoes in de wasmachine stoppen en de kern afspoelen onder de douche. Zo ligt je kindje altijd op een volledig schoon en fris matrasje!

Een ademend babymatras kopen bij Ubed

Bij Ubed vind je een optimaal ademend babymatras voor jouw kindje. Met een Ubed kindermatras gun jij jezelf en je kindje rust en comfort. Veilig slapen, altijd een schoon matras en de juiste hardheid. Het luchtige babymatras is daarbij een duurzame keuze, want het is gemaakt met 100% recyclebare materialen, zo kan er in de toekomst een ander kindje heerlijk op slapen.

Volgende lezen

Duurzaam matras - Ubed
Koel matras - Ubed