Ventilatie

Ventilerend matras

Ventilerend matras - Ubed

Waarom is matras ventilatie zo belangrijk voor je nachtrust?

Naast persoonlijk comfort is slaaptemperatuur zeer belangrijk voor de kwaliteit van jouw slaap. Met de juiste lichaamstemperatuur in de nacht breng je namelijk langer tijd door in verschillende slaapfases. Wat dit te maken heeft met matras ventilatie? Nou, heel veel! Als je slaapt op een goed ventilerend matras kan je lichaam namelijk makkelijker warmte en vocht kwijt.

Welke matrassen ventileren goed?

Er zijn veel soorten matrassen die beweren een uitstekende ventilatie te hebben. Helaas is dit in veel gevallen niet zo. Dit komt omdat er voor veel matrassen nog steeds schuim wordt gebruikt met een dichte structuur, dit is namelijk goedkoper. Voorbeelden hiervan zijn polyether, traagschuim en latex matrassen. Vocht en lucht kan hier niet goed doorheen.

Een goede oplossing is een pocketvering matras met een open 3D structuur. Door de open structuur kan lucht en vocht gemakkelijk door het matras, waardoor je makkelijker warmte afgeeft en dus dieper blijft slapen. Bij Ubed hebben we het gebruik van schuim totaal geëlimineerd, zo geniet je met de UBED M-300 en UBED M-500 altijd van optimale ventilatie.

Dag hete nachten, hallo fris matras

Wist je dat mensen gemiddeld zo’n 500 milliliter aan vocht verliezen per nacht? Bij schuimmatrassen trekt dit in de hoes en in het matras zelf. Een perfecte plek dus voor bacteriën en schimmels om zich op te bouwen. Gelukkig is dit met onze open 3D structuur niet het geval. De ventilatie zorgt er namelijk voor dat te warme nachten en transpireren voorkomen kan worden. Zo blijf je rustig doorslapen. Daarbij is het een stuk schoner voor je matras. Wil je toch nog even je hoes wassen voor je gaat slapen? Dat kan bij alle Ubed matrassen!

De voordelen van een goed ventilerend matras

  • Je geniet van een fijne temperatuur als je gaat slapen, wat goed is voor de kwaliteit van je slaap
  • Het voorkomt dat je gaat transpireren gedurende de nacht
  • Het is hygiënischer, bacteriën en schimmels krijgen namelijk geen kans om zicht op te hopen

Wat kan nog meer bijdragen aan een juiste slaaptemperatuur?

De ventilatie van het matras zelf is niet het enige wat invloed heeft op je slaaptemperatuur. Je beddengoed heeft namelijk ook een grote invloed op hoe je lichaam warmte kwijt kan. Stel: je hebt een goed ventilerend matras, maar je dekt het af met een molton of een topper, dan werk je het positieve effect tegen. Daarom kun je beter slapen op een ventilerend matras zonder topper. Voor het beddengoed is linnen een goede keuze, een linnen hoeslaken ademt optimaal en droogt snel. Daarbij is het algemene advies om je slaapkamer op een temperatuur van ongeveer 18 graden te houden.

Een ventilerend matras kopen bij Ubed

Hopelijk begrijp je na het lezen van dit artikel hoe belangrijk een ventilerend matras is voor de kwaliteit van jouw slaap. Ben je enthousiast geworden over een matras met een optimale ventilatie? Dan ben je bij Ubed aan het juiste adres. Al onze matrassen zijn gemaakt van polyester met een open 3D structuur. Daarbij zijn de hoezen van de matrassen altijd te wassen, zeer hygiënisch dus! Twijfel je nog of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.


      

Volgende lezen

Duurzaam matras - Ubed